V Sokolově se už tento víkend představí nejlepší sportovci z řad hasičů

22. srpen 2023

Sokolov bude tento víkend hostit mistrovství České republiky v požárním sportu. Jeho historie sahá až do 30. let minulého století. 

Největší sportovní akci pro družstva profesionálních a dobrovolných hasičů v letošním roce hostí Karlovarský kraj. O víkendu 25. – 27. srpna se v Sokolově uskuteční oficiální Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Konat se bude na stadionu FK Baník Sokolov.

Ve startovní listině jsou výběry sportovců jednotlivých Hasičských záchranných sborů krajů z celé republiky, doplněné o soutěžní družstvo profesionálních hasičů podniku a tři zahraniční delegace.

Sdružení dobrovolných hasičů pak reprezentují vítězné celky postupových kol rovněž ze všech krajů, závodů se rovněž zúčastní zástupci sdružení České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.

Čekají je dynamické rozběhy na stometrové trati s překážkami, šplhání na cvičnou věž, harmonická spolupráce při překážkové štafetě a precizní požární útok. 

Jaká jsou pravidla tohoto sportu a mají ženy na šampionátu nějaké výjimky? Nejen to prozradil v rozhovoru mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.