V Ostrově se koná tradiční výstava Kam po základní škole. Studenti na ní představí vozidlo složené ze stavebnice

3. říjen 2019 10:00

Kam po základní škole - tak se jmenuje 7. ročník výstavy pro žáky základní škol, která se dnes koná ve střední průmyslové škole v Ostrově u Karlových Varů. Na výstavě se prezentuje téměř dvacítka středních škol a učilišť z celého Karlovarského kraje.

Při slavnostním zahájení velmi zajímavým způsobem upozorní studenti střední promyslové školy v Ostrově na automobilový průmysl, který zatím pro lázeňský karlovarský kraj není právě typický. Studenti totiž na výstavě představí nově postaveného sportovní vozidlo. Funkční vozidlo sami takzvaně od šroubku postavili v rámci výuky a jedná se o první oficiálně vyrobené vozidlo na území Karlovarského kraje

Studenti postavili vozidlo sestavením sériově vyráběné stavebnice sportovního vozítka, které pochází z Libereckého kraje, z města Smržovka v Jizerských horách. Stavebnice je mezi příznivci automobilismu dobře známá. Sportovní vozidla staví ve Smržovce ve stylu auta, se kterým jezdil herec Jean Paul Belmondo ve filmu Policajt nebo rošťák. Studenti podle plánu sestavili převodovku, motor, podvozek, karosérii a celé auto oživili. Více o projektu naleznete na stránkách školy.

Výstava Kam po základní škole začíná dnes v půl deváté v moderním areálu Střední průmyslové školy. Bude se tady prezentovat téměř dvacítka regionální škol a učilišť. Program potrvá pouze dnes do půl čtvrté odpoledne.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související