V Karlových Varech dnes začínají tradiční Porcelánové slavnosti

6. září 2013

Tradiční prodejní přehlídka porcelánu s pestrým doprovodným programem proběhne od pátku do neděle na prostranství před Grandhotelem Pupp. Letošní Porcelánové slavnosti se uskuteční už poosmnácté.

Ve 24 prodejních stáncích budou svůj sortiment nabízet od pátku 6. září do neděle 8. září nejznámější české porcelánky: Thun, Český porcelán Dubí, Epiag Lofida, sklářská manufaktura Moser a Porcelánka Rudolf Kämpf.

Pro návštěvníky je připravena řada doprovodných akcí v podobě živé hudby, programu pro děti či stánků s občerstvením. Během dne budou atmosféru doprovázet i vystoupení tanečních souborů z celého světa v rámci Karlovarského folklorního festivalu.

V reprezentativních prostorách Grandhotelu Pupp bude instalována výstava prostřených stolů. Na více než 30 stolech bude prezentována současná výroba porcelánky Thun 1794.

Záštitu nad pořádáním Porcelánových slavností 2013 převzal primátor města Petr Kulhánek. Celá akce je podporována i Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism v rámci projektu „Kudy z nudy“.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio