Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Žonglobalizace, Jízda veteránů, Brnířovská traktoriáda

23. květen 2024

Tento víkend vás zveme na vyvrcholení festivalu nového cirkusu Žonglobalizace. Koná se také Brnířovské setkání starých traktorů a DEPO2015 pořádá festival kávy Lógr. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Žonglobalizace

Čtěte také

14. ročník festivalu nového cirkusu Žonglobalizace potrvá v Plzni do neděle 26. května. Cirkusové šapitó najdete U Ježíška. V pátek 24. května přivítá Žonglobalizace zahraniční hvězdy Czech It Out. V sobotu 25. května se Plzeňané mohou těšit na hernu, novocirkusové workshopy, premiéru představení Fantastický kabaret od domácích TUTOcirk, komediální acro duo Koťátko zkázy, či večerní Galashow a afterparty s koncertem Hello Marcel. V neděli 26. května se dostane ke slovu mladá krev. Teens z Plzně, Prahy, Brna, Jihlavy a Českých Budějovic představí své autorské prvotiny během Youth Cirkus Stage. Pro nejmenší je pak nachystaná oblíbená Klaunka Pepina.

ZŠ Chotíkov slaví 100. výročí

V Chotíkově u Plzně zve na velké oslavy v pátek a sobotu 24. a 25. května. Týkají se tamní školní budovy. Děti z Chotíkova a okolí do ní totiž chodí už sto let. 

Jízda historických vozidel okolím Plzně

Veteran car club Plzeň pořádá v sobotu 25. května Jízdu historických vozidel okolím Plzně. Jedná se o pohodové setkání automobilů a motocyklů od nejstarších strojů po ty novější do roku výroby 1968. Trasa v délce přibližně 90 kilometrů má start a cíl v kempu Ostende na břehu Boleveckého rybníka v Plzni. Jede se za běžného provozu po silnicích II. – III. třídy oblastí severního Plzeňska a Rokycanska. Závod vyjíždí v 10 hodin.

Docela jiný velký dětský den v Zoo Plzeň

V sobotu 25. května je od 10 do 17 hodin připraven soutěžní program s řadou překvapení. Na stanovišti před Tropickým pavilonem budou připraveny pohybové soutěže, zejména takové, které patřily k mládí jejich rodičů a prarodičů. Před žirafím výběhem na ně budou čekat úkoly dovednostní. Třetím místem, kde se bude sobotní Docela jiný velký dětský den v zoologické a botanické zahradě odehrávat, bude nádvoří statku Lüftnerka. Zde soutěže budou mít spíše vědomostní charakter. Ve vedlejší pravěké vesnici také proběhne první letošní Den pravěkých technologií.

Brnířovské setkání starých traktorů

Brnířovské setkání starých traktorů a veteránů

Obec Brnířov zve na již 12. ročník setkání starých traktorů a veteránů. V sobotu 25. května 2024 na krásné brnířovské návsi od 10 do 15 hodin. Obec Brnířov se nachází v okrese Domažlice, kousek od Kdyně a hradu Rýzmberk. Obcí vede Evropská dálková trasa E6, obklopena je mnoha dalšími výletními místy.

Domažlický festival vína

Náměstí Míru v Domažlicích ochutnáte v sobotu 25. května nejlepší vína z Čech a Moravy. Díky food truckům a stánkům s širokou nabídkou pokrmů vhodných k vínu si pochutnáte i na dobrém jídle. Kromě toho se můžete těšit na bohatý kulturní program. Po celý den bude hrát Cimbálová muzika Kyjovsko, kapela Siluety a na závěr DJ Danda. Festival potrvá od 13 do 22 hodin.

Plzeňský akční filmový festival PAFF

Mezinárodní filmový festival, který je zaměřený na tvorbu krátkometrážních snímků s akční tématikou se koná v sobotu 25. května v Moving station. Dopoledne proběhnou workshopy a přednášky určené zejména pro filmové tvůrce. Hlavní odpolední program je určen laické i odborné veřejnosti. Budou prezentovány české i zahraniční krátkometrážní akční snímky. Jednotlivé promítací bloky budou prokládány vstupy s kaskadérskou tematikou a besedami. V průběhu slavnostního galavečera bude vyhlášen nejlepší film a oceněni čeští kaskadéři.

Program:

13:00 zahájení festivalu a stuntshow Invictum Plzeň

14:00 Princezna zakletá v čase – beseda o kaskadérech

15:00 Studentské filmy z Nerudovky

16:00 Bod obnovy – hlavní herečka Andrea Mohylová

17:00 Kaskadér Jan Arnošt – co znamená být kaskadér?

18:00 Beseda s režisérem Václavem Marhoulem

19:00 Petr Jákl & team – Nejen o Žižkovi!

Lógr

Festival kávy Vol. 4 se koná v neděli 26. května od 10 do 18 hodin v DEPO2015 v Plzni. Festival Lógr se snaží rozšiřovat obzory a obohacovat chuťový a informační zdroj všech bez ohledu na to, jaký mají ke kávě vztah. Vstup je zdarma.

Dveře jízdárny dokořán

Městské kulturní středisko Tachov pořádá hudební letní festival Dveře jízdárny dokořán 2024. Zahajovací koncert souboru Hradišťan s Jiřím Pavlicou se uskuteční v neděli 26. května 2024 od 15 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio