V jáchymovském Špitálním kostele Všech svatých se objevili hadi, údajně zmije

25. červen 2020 12:00

V jáchymovském Špitálním kostele Všech svatých se nedávno usadili hadi. Město kvůli nim povolalo odchytovou službu, se kterou má uzavřenou smlouvu. Cílem je zjistit, jestli se uvnitř stále nacházejí dvě zřejmě zmije, které objevily zaměstnankyně informačního centra před několika dny.

„Naposledy jsem tady byl minulý týden. Nedokážu potvrdit, jestli to byla zmije. Viděli jsme hada na černobílém monitoru,“ uvedl Petr Prokeš z odchytové služby. V kostele byl instalovaný radiátor, aby se hadi nalákali na teplo. Nacházet se měl jeden z nich pod lavicemi.

Odchytová služba kostel prohledala speciální kamerou

Pomocí speciální kamery odchytová služba kostel prohledala, najít hady se ale nepodařilo. „Zmije nemá moc důvodů, proč by se měla zdržovat v kostele. Myslím si, že už dávno tady být vůbec nemusí,“ řekl jeden z pracovníků služby.

„Pan Prokeš udělá opětovnou prohlídku. Až mi řekne, že hada opakovaně nezaznamenal, tak určitě dojde k tomu, že kostel znovu otevřeme,“ dodal místostarosta Jáchymova František Holý. Špitální kostel zůstává tedy až do odvolání uzavřený.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio