V Chodově vybudují nový sběrný dvůr

16. srpen 2011

Chodov na Sokolovsku v současné době realizuje několik investičních akcí. Mezi ně patří výstavba nového terminálu autobusového nádraží nebo oprava příjezdové komunikace na zdejší hřbitov.

Město Chodov letos také vybuduje nový sběrný dvůr. Na jeho přesunutí z nevyhovujícího místa u Chodovského potoka získalo město dotaci ze Státního fondu životního prostředí. Celkové náklady mají dosáhnout zhruba 12 milionů korun.

Dnešní sběrný dvůr leží v záplavovém území v Husově ulici. Na rizika takového umístění upozorňuje už dlouho Povodí Ohře. V novém dvoře vyroste hala pro nebezpečné odpady a druhotné suroviny. Dále pak vrátnice se zázemím pro zaměstnance a zastřešení pro železný šrot, zpětný odběr elektrozařízení a velkoobjemové kontejnery. Projekt počítá také se silniční váhou, vybudováním inženýrských sítí, oplocení a osvětlení.

Ve výběrovém řízení na výstavbu nového sběrného dvora zvítězila na stavební část prací firma Swietelsky, zařízení dodá Báňská stavební společnost Sokolov. Areál by měl být hotový do konce letošního roku. Kdy dojde na úpravy po bývalém sběrném dvoře, to v současné době město neví. Bude se ale pokoušet získat další dotační tituly například na volnočasové aktivity.

Spustit audio