V Chebu spustili od března nový systém parkování v centru města

6. březen 2018 10:05
Zprávy

V Chebu platí od března nový systém parkování v centru města. Na poslední chvíli v něm radnice ještě udělala drobné změny, které vzešly z požadavků obyvatel zón. Nový systém kombinuje rezidenční parkování pro obyvatele a časově omezené parkování.

Poslední úpravy před spuštěním navrhli obyvatelé na setkání s vedením radnice. „Konkrétně se jedná o opatření okolo hradu, Růžová ulice, Trčky z Lípy a podobně, kde požadavkem lidí bylo sloučit parkovací zóny v jednu. Což byl dobrý názor a tuto změnu ještě do systému zapracujeme," uvedl starosta Zdeněk Hrkal. Obyvatelé oblasti okolo hradu tak budou moci parkovat v širším okruhu ulic.

Základ nového systému parkování pro město zpracovala odborná firma. Navrhla, aby v místech, kde je nedostatek parkovacích míst, vznikly zóny, kde bude možné stát buď jen omezenou dobu, nebo s rezidentními a abonentními kartami. Systém má umožnit lidem přes den v centru krátkodobě zaparkovat, ale zároveň večer umožnit parkování místním.

Nová pravidla chce město vyhodnotit do konce roku. Letošní zkušební provoz tak mimo jiné nabídne obyvatelům možnost koupit si rezidenční karty jen za 100 korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio