V Aši začala rekonstrukce největší křižovatky ve městě

18. březen 2021 08:35

V Aši začala rekonstrukce nebezpečné křižovatky. Jedná se o křížení ulic Selbská, Okružní a Jiráskova. Motoristé musí počítat s omezením v dopravě.

Práce začaly v pondělí, radnice je plánovala několik let. „Je to složitá křižovatka, kde odbočit je velký problém, zasahuje do ní železniční přejezd. Je navíc v místě, kde je výpadovka do Německa, takže je velmi frekventovaná. Změní podobu tak, že bude komfortnější pro chodce a přehlednější pro řidiče,“ uvedl mluvčí radnice Milan Vrbata.

Kromě vozovky budou v křižovatce opraveny chodníky, v některých místech budou vybudovány úplně nové. Budou zde také nová místa pro přecházení. Počítá se i s novým veřejným osvětlením a modernizací železničního přejezdu.

Práce budou rozdělené do čtyř etap a vždy bude uzavřený jeden jízdní pruh. Dopravu budou řídit semafory. Jak potvrdil starosta Aše Dalibor Blažek (HNHRM), termín ukončení prací je stanoven na 30. září letošního roku.

Náklady na rekonstrukci křižovatky činí zhruba 20,5 milionu korun. Vedení města opakovaně žádalo o dotace, nakonec se podařilo získat příspěvek ve výši 5,6 milionu korun na opravu komunikace.

Více v rozhovoru:

autoři: Petr Čimpera , Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio