Útulek pro opuštěné kočky v Sokolově pořádá předvánoční setkání

6. prosinec 2019 08:30

Před námi je druhý adventní víkend a pro ty z vás, kteří ho nechtějí strávit jen v nákupních centrech sháněním vánočních dárků, máme teď jeden tip na sobotu. V Sokolově pořádá útulek pro opuštěné kočky předvánoční setkání s prohlídkou zařízení.

Sokolovský spolek s názvem Láskou ke kočkám zve veřejnost na předvánoční setkání. Útulek se nachází v areálu sokolovského kláštera a setkání se tam koná v sobotu 7. prosince od 13 do 16 hodin.

Ve venkovních prostorech areálu u kočičího útulku bude vánoční stromeček, kam můžou lidé přinést i dárky pro opuštěné a nemocné kočky, jako například krmivo, stelivo, hračky, deky, pelíšky nebo dezinfekční a úklidové prostředky. Přispět můžou lidé i do kasičky na veterinární ošetření koček. Zároveň tam bude i prodejní stánek s drobnými výrobky a občerstvením. Výtěžek z prodeje půjde také na provoz útulku.

Čtěte také

Spolek funguje od roku 2016 a až do současnosti se mu podařilo zachránit stovky koček. Dobrovolníkům ale dlouho chybělo odpovídající zázemí. Až do letošního léta měli k dispozici jen jednu starou maringotku. Město Sokolov se ale rozhodlo pomoci a investovalo do vybudování nového útulku pro kočky.

Zařízení vzniklo v areálu městské společnosti Sokolovská bytová, kde jsou větší prostory a součástí je i venkovní voliéra. Sokolov na příští rok poskytne spolku finanční dotaci. Útulek se stará nejen o zatoulané, ale i o nemocné a hendikepované kočky.

Více informací najdou zájemci na webových stránkách spolku, kde jsou také fotografie a popis koček, které hledají nový domov nebo můžou útulek navštívit a prohlédnout si ho, třeba právě v sobotu během předvánočního setkání.  

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio