V Sokolově vznikl útulek pro opuštěné a hendikepované kočky

12. srpen 2019 10:00

Sokolov se zařadil mezi několik málo měst v republice, kterým není lhostejný osud opuštěných či hendikepovaných koček. Investoval peníze do vybudování kočičího útulku.

Maringotka, která sloužila jako zázemí spolku Láskou ke kočkám

Zařízení vzniklo v areálu městské společnosti Sokolovská bytová, kde bude útulek provozovat spolek Láskou ke kočkám. Dobrovolnice z tohoto spolku se o kočky starají už několik let, zatím jim ale chybělo odpovídající zázemí. K dispozici měli pouze jednu starou maringotku.

Nové prostory, které se rozkládají na ploše větší než 120 metrů čtverečních, nabízí karanténu pro nově umístěné kočky, zázemí pro obsluhu, sklad, velký vnitřní prostor pro kotce i venkovní výběh. „Útulek pro kočky se mi nezdál tak důležitý, jako jsou obdobná zařízení pro psy. Ale když jsem si zjistil dost informací, změnil jsem názor a pro tento projekt jsem zvedl ruku. A když už jsme se pro vybudování útulku rozhodli, tak jsme chtěli, aby měl úroveň,“ uvedl sokolovský místostarosta Karel Jakobec.

Pomozte i vy

Podpořit spolek provozující útulek může také veřejnost. Kdo by chtěl pomoci například darováním krmiva, může volat na telefonní číslo 606 457 744. Finanční příspěvek můžete poslat na účet 115-0302440247/0100. Osobně lze útulek navštívit každé dopoledne. 

autor: nkr | zdroj: Městský úřad Sokolov
Spustit audio