Tři druhy pomazánek

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Pomazánka z nivy a celeru

Suroviny:
200g nivy
50g másla
100g bílého jogurtu
100g syrového celeru
50g cibule
1 lžíce sekané pažitky
sůl
na ozdobu: kapie, rajče,ředkvičky, kiwi, vlašský ořech


Postup:
Nivu jemně nastrouháme a promícháme se změklým máslem, jogurtem, přidáme nastrouhaný celer, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, osolíme. Dobře promícháme, mažeme na pečivo(rohlíky, bagetky ) nakonec ozdobíme.

Tuňáková s křenem

Suroviny:
125g pomazánkového másla
125g tuňáka v oleji
50g cibule
1 velká lžíce strouhaného křenu
sůl, pepř
na ozdobu: vajíčko, rajče, olivy, kapie

Postup:
Všechny suroviny smícháme dohromady a mažeme na pečivo, nakonec dozdobíme.

Rokfórová pěna

Suroviny:
50g másla
150g nivy
2 lžíce smetany
mletá paprika (podle chuti sladká i pálivá)
sůl
na ozdobu: vajíčko, ředkvičky, rajče, olivy, vlašský ořech

Postup:
Do vyšlehaného másla zašleháme najemno nastrouhanou nivu, přidáme smetanu, papriku a podle chuti osolíme.Mažeme na pečivo a nakonec ozdobíme.

autor: posluchač