Třené těsto

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky z hotelu Angello Plzeň

Suroviny:

1/2 kg polohrubé mouky
400 g cukru krystal
2 sáčky vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
1/4 l mléka
1 dcl oleje
2 žloutky
sníh z 5 bílků

Postup:

Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Mouku prosijeme, přidáme cukr krystal, vanilkové cukry a prášek do pečiva. Vyšleháme žloutky a sníh z bílků.

Olej a mléko přiléváme do směsi mouky s cukry a pomalu šleháme. Postupně přidáme vyšlehané žloutky a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto by mělo být lehce řídké. Pak těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 30 minut.

autor: šéfkuchař