Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Klatovská pouť, Hrady CZ na Točníku, Narozeniny Karla Gotta

11. červenec 2024

Tento víkend jste zváni na Klatovskou pouť, během které proběhne i Mezinárodní folklorní festival Klatovy 2024. Začíná festival Hrady CZ, první zastávkou je Točník. Podívejte se na všechny naše tipy a pozvánky.

Klatovská pouť

Pouť, staročeský jarmark a průvod s obrazem Panny Marie Klatovské – to je Klatovská pouť. Kromě toho nemůže chybět výstava slavných karafiátů nebo otevřené památky, jako je Černá věž, katakomby, barokní lékárna u Bílého jednorožce, muzeum, Pavilon skla a další. Vše od 12. do 14. července.

Mezinárodní folklorní festival Klatovy

Během víkendu se také koná Mezinárodní folklorní festival Klatovy. Speciálním hostem pátečního večera bude cimbálová muzika Harafica z Uherského Hradiště. Dále se představí lidový taneční soubor Dzése z Lotyšska, německý Landjudend Schreez, slovenský folklorní soubor Limbora, Vyslúžilci z Kyjova, ale také dětský soubor Kyjovánek, chomutovský Krušnohor či soubor Chorošek ze Stach. Kompletní program najdete zde.

Hrady CZ

Tradiční letní festival Hrady CZ začíná na Točníku 12. a 13. července. V pátek vystoupí například Horkýže Slíže, Mig 21 nebo Daniel Landa. V sobotu potom Chinaski, Jelen nebo Lucie.

Promítání na nádvoří pivovaru Prazdroj

V sobotu 13. července se bude promítat z 35 mm filmového pásu kultovní český film Slavnosti sněženek. Od 19 hodin vystoupí jako host multižánrová kapela The BLBS, která zahraje k poslechu i tanci. Vstup zdarma, promítat se začne po setmění.

Narozeniny Karla Gotta

Čtěte také

Oslava 85. nedožitých narozenin Karla Gotta a výročí kapely Gott Cover Band, která již 20 let hraje hity Zlatého slavíka, se koná v Parkhotelu Plzeň v neděli 14. července. Ve 14 hodin začne v zahradě program Kávu si osladím. Připravena je beseda s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou o dokumentu Karel, dále přednáška astrologa Jiřího Kubíka o horoskopu Karla Gotta a také recitál Milana Fialy s klavírním doprovodem Petra Berkiho. Od 18 hodin se koná Galakoncert hitů Karla Gotta s kapelou Gott Cover Band ve velkém sále.

Dveře jízdárny dokořán

V pořadí již třetí koncert proběhne v Jízdárně Světce v neděli 14. července od 15 hodin. Vystoupí ostravské smyčcové uskupení Benda Quartet. Zazní skladby Antonia Vivaldiho, Henryho Purcella, Alessandra Scarlattiho, Johanna Sebastiana Bacha, Franze Josepha Haydna, Josefa Myslivečka a Wolfganga Amadea Mozarta.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související