Testování pedagogů bude v Karlovarském kraji probíhat v Karlových Varech, Sokolově i v Chebu

4. prosinec 2020 08:30

Začalo dobrovolné testování učitelů na koronavirus. Podle ministerstva zdravotnictví se antigenní testování pedagogů bude konat na odběrových místech v nemocnicích a zdravotnických zařízeních.

Testování se bude týkat zhruba 200 tisíc pedagogických pracovníků. Možnost nechat se zdarma otestovat mají učitelé do 18. prosince. V Karlovarském kraji mohou po předchozí rezervaci využít pedagogové odběrové místo v Karlových Varech od 5. prosince a v Sokolově od 8. prosince. Obě odběrová místa jsou určena výhradně pro příjezd automobilem, jde tedy o takzvané drive-in odběry.

Čtěte také

V Karlových Varech bude provádět dobrovolné testování pedagogických pracovníků po předchozí rezervaci odběrové místo v areálu Nemocnice Karlovy Vary, Bezručova 1190/19, a to od pondělí do pátku v časech od 8 do 12 hodin a v sobotu od 9 hodin do 12 hodin. Zároveň bude toto odběrové místo pokračovat v PCR testech ostatních občanů indikovaných k odběru praktickým lékařem či hygienikem, uvedl na svých stránkách kraj.

V Sokolově se odběrové místo přesune z města na Koupaliště Michal, Jezerní 2156, Sokolov. Provozní doba je plánována ve dnech úterý, středa a čtvrtek od 8 do 12 hodin (případně podle potřeby). Testovat bude ale také ostatní občany indikované k PCR testu praktikem či hygienikem.

V Chebu z důvodu nedostatku zdravotnického personálu nebude odběrové místo v areálu chebské nemocnici testovat pedagogy a zůstane otevřeno jen pro občany indikované k PCR testu praktikem či hygienikem. Pedagogové budou moci pro provedení antigenního testu využít odběrové místo na Poliklinice Flora Cheb, Májová 582/19 (laboratoř DIA-GON MP), kde se testy budou provádět v úterý a čtvrtek od 7 do 11 hodin. Toto odběrové místo není napojeno na rezervační systém krajského call centra.

autoři: Monika Červená , Jitka Brožková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio