Testovací místo v chebské nemocnici prodlouží provozní dobu

Karlovarský kraj prodloužil provozní dobu testovacího místa v areálu nemocnice v Chebu. Umožní to spolupráce s armádou, která se bude podílet na zajištění činnosti centra.

Otevřené bude nově od pondělí do soboty od 8:00 do 18:00 a v neděli od 8:00 do 12:00. Rozšíření provozu by mělo pomoc zejména pendlerům, řekl dnes hejtman Petr Kulhánek (za STAN): „Snažíme se vyjít vstříc lidem, kteří se například kvůli pracovním povinnostem na testy nedostali, řada z nich navíc může testy absolvovat jen o víkendu. Pomoci by to mělo i pendlerům, pro něž stále platí testy každých 48 hodin stanovené Bavorskem.“

Čtěte také

V odběrovém místě budou testovat zdravotníci společně s armádním týmem. Na antigenní testy bude ale nutné se rezervovat. Rozšíření provozu chebského odběrového místa by tak mělo nahradit dočasné mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří, které zřídil kraj ve spolupráci s hasiči.

Pro přeshraniční pracovníky stále platí, že musí při cestě do Bavorska předkládat každé dva dny nový negativní test ne starší 48 hodin. Ti, kteří míří do Saska, musí mít dva testy týdně. Lidé, kteří jsou účastni veřejného zdravotního pojištění v ČR, se mohou nechat zdarma otestovat opakovaně, ale nejvýše jednou za tři dny.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související