Odběrové místo v Pomezí využily už stovky lidí. Karlovarský kraj bude rozhodovat o jeho dalším provozu

Uplynulé dva víkendy fungovalo na hraničním přechodu v Pomezí nad Ohří mobilní odběrové místo. Společně s hasiči ho provozoval Karlovarský kraj, který chtěl pomoci pendlerům. Ti potřebují kvůli práci v Německu častější potvrzení o svém zdravotním stavu.

Službu testovacího místa už využily stovky lidí. Po zkušenostech z uplynulých víkendů chce kraj pendlerům pomáhat i nadále. „Nepočítáme s tím, že bychom to testovací místo provozovali celý týden. Budeme pro nadcházející víkend zase řešit, zdali to bude účelné a zdali budeme moci personálně zabezpečit to testovací místo,“ uvedl k provozu mobilního odběrového místa v Pomezí hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek zvolený za STAN.

Karlovarskému kraji měli pomoci vojáci. Původně slíbená pomoc armády ale zatím nepřišla. „Byli jsme vyrozuměni, že požadavky na personální pomoc armády jsou mnohonásobně vyšší, než jsou jejich možnosti. V rámci Ústředního krizového štábu proto stanovili priority. My jsme se do nich nevešli, proto ta pomoc testovacímu místu byla zamítnuta,“ vysvětlil Kulhánek.

Podle něj se bude o dalším provozu testovacího místa rozhodovat ve druhé polovině pracovního místa. O provozu odběrového místa bude kraj opět informovat Ústřední krizový štáb. Víkendový režim testovacího místa by se měnit neměl. Stejná má zůstat i lokalita, ve které ho hasiči pravidelně připravují. Rozlehlé parkoviště za čerpací stanicí v Pomezí.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související