Karlovarský kraj ve spolupráci s hasiči spustil online rezervační systém testování na covid-19

28. leden 2021 09:15

Ode dneška (28. 1.) mají obyvatelé Karlovarského kraje možnost rezervovat si termín testu na covid-19 online. Rezervační systém připravil Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje.

Online rezervační systém mohou využít pro rezervace termínů praktičtí lékaři i veřejnost. „Systém nabízí možnost registrace praktických lékařů. To jim následně umožní rezervovat termín testu i pro své pacienty rovnou v ordinaci ihned po vystavení e-žádanky v informačním systému ÚZIS. Určený je samozřejmě i pro všechny občany, kteří si potřebují test nechat provést,“ uvedl v tiskové zprávě kraje hejtman Petr Kulhánek.

Čtěte také

V rezervačním systému jsou k dispozici obyvatelům Karlovarského kraje i registrovaným praktickým lékařům kapacity spolupracujících odběrových míst v Karlovarském kraji.

Zájemci si mohou prostřednictvím registračního formuláře zarezervovat termín na provedení takzvaného testu RT-PCR k prokázání přítomnosti koronaviru v těle, nebo k provedení POC antigenního testu k prokázání přítomnosti protilátek na koronavirus.

Nadále bude fungovat i nyní velmi vytížená linka krajského call centra 950 380 380. V případě problémů s vytvořením online rezervace termínu, jsou operátoři připraveni pomoci například s dokončením rezervace.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Krajský úřad Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio