Telecí řízky v bylinkovém kabátku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny:


600 g telecí kýty
80 g hladké mouky
3 vejce
100 ml světlého piva
100 g šunky od kosti
sůl,
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, libeček)
olej na smažení
bylinky na ozdobení

Postup:

Kýtu omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky lehce z obou stran naklepeme přes fólii, okraje nařízneme. Do mísy dáme prosátou mouku, vejce, pivo a promícháme v husté těstíčko. Šunku nakrájíme na tenké nudličky a polovinu vmícháme do těstíčka, osolíme, přidáme nasekané bylinky a vše promícháme.
Řízky obalíme v těstíčku, osmažíme na oleji dozlatova a dáme na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ohřejeme si talíře, položíme na ně řízky, posypeme zbylou šunkou a dozdobíme bylinkami.


Přílohy: bramborový salát, bramborová kaše, okurkový salát

autor: posluchač