Sušenky z listového těsta jsou vždy chutnající rychlovka
„Já vždycky říkám: Nobelovu cenu za listové těsto! Je nenahraditelné pro všechny, kteří kmitají sem a tam a nejlépe by potřebovali být na několika místech najednou, ale přesto si přejí něco upéct,“ usmívá se autorka květinových kuchařek Jana Vlková.
Sušenky z listového těsta
Suroviny:
1 balení listového těsta
mořská sůl nebo třtinový cukr na posypání
po 1 lžičce semínek pupalky dvouleté, laskavce ohnutého a černuchy damašské
Postup:
Těsto vyválíme, posypeme mořskou solí nebo hrubým třtinovým cukrem a pevně zarolujeme. Krájíme napříč malá kolečka. Ta posypeme vždy jedním druhem semínek a pokaždé mírně přimáčkneme vidličkou, aby se kolečka nerozmotávala a semínka se zatlačila do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 15 min.
Tipy a triky:
Sušenky z listového těsta ani nemusíme mazat rozkvedlaným vajíčkem. Pečivo je hotové velmi rychle.
Podáváme s teplým zimním nápojem z některého likéru např. šiškovky (mladých modřínových šišek macerovaných v kořalce).
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka