Studenti z Mariánských Lázní uspěli v mezinárodní soutěži

16. červenec 2014

Žáci Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně změřili síly se svými kolegy ve 12. ročníku mezinárodní internetové soutěže Intersteno 2014 v psaní na klávesnici.

Klání se účastnilo 209 škol z 20 zemí, mezi kterými nechyběli studenti z USA, Japonska, Indonésie, Francie nebo Švýcarska.

Mariánskolázeňskou školu reprezentovalo 10 žáků. Nejprve měli za úkol opisovat neznámý text v českém jazyce s penalizací 100 úhozů za chybu (1,5 řádku). V tvrdé konkurenci mezi 1 785 soutěžícími získal 40. místo Jan Jurek, na 159. místě skončil Josef Stybar, oba žáci 2. ročníku oboru obchodní akademie.

Výrazného úspěchu dosáhli žáci i v opisu v cizím jazyce, kdy Josef Stybar, který soutěžil kromě českého i v anglickém a německém jazyce, obsadil vynikající 60. místo a Jan Jurek, který soutěžil v opise v anglickém jazyce, skončil 69. Další úspěšnou soutěžící byla Veronika Záhorková, ta obsadila 114. příčku.

„Všichni naši další zástupci rozhodně nezklamali, splnili limit a umístili se mezi prvními 20 procenty nejlepších zúčastněných písařů světa,“ uzavřela vyučující školy Ivana Hlaváčová.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio