Štěstí

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

4 plátky svíčkové, nebo hovězí roštěné
1 vejce
1 lžička solamylu
4 lžíce tuku
1 lžíce sušených černých hub
1 lžička zázvoru
5 žampiónů
1 kapie
2 – 4 stroužky česneku
lžička soli
½ lžičky mleté pálivé papriky
1 hrnek nakrájeného bílého zelí
½ hrnku vývaru

Suroviny na zálivku:

2 lžíce bílého vína
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 lžíce solamylu
½ lžičky vegety

Postup:

Plátky masa nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, solamylem, a solí. Na pánvi rozehřejeme polovinu tuku, na kterém prudce opečeme maso.

Maso vyjmeme, přidáme druhou polovinu tuku, na kterém za stálého míchání opečeme pokrájené žampióny a kapii, namočené sušené houby, zelí, zázvor, pálivou papriku a plátky česneku.

Vložíme maso, zalijeme vývarem a několik minut dusíme, nakonec zalijeme zálivkou z bílého vína, sójové omáčky, cukru, solamylu, vegety a podusíme.

Příloha: chléb, brambory, rýže

autor: posluchač