Sportovcem roku Karlovarského kraje je Petra Nováková

25. duben 2014

Reprezentantka LK Slovan Karlovy Vary v běhu na lyžích Petra Nováková získala titul Nejlepšího sportovce Karlovarského kraje za rok 2013 a Cenu hejtmana za vynikající reprezentaci kraje na republikové i mezinárodní úrovni

Návrhy na nominace nejúspěšnějších sportovců poskytli zástupci sportovních unií, tělovýchovných jednot, klubů a občanských sdružení v oblasti sportu. Anketu vyhodnotila komise pro tělovýchovu a sport při Radě Karlovarského kraje. Celkem bylo nominováno 99 sportovců a 20 kolektivů. Cenu si odneslo 21 sportovců a 7 kolektivů.

V kategorii žáci – jednotlivci byli úspěšní Matyáš Bělohradský ze Sportovního krasobruslařského klubu Karlovy Vary, Martin Čechman a David Zadák z Cykloteamu Ostrov, Anna Lojdová z SK Karate klub Chodov a Jana Novotná z Atletického klubu v Sokolově. V žákovské kategorii sportovních kolektivů si nejlépe loni vedla Taneční skupina Mirákl a družstvo starších vzpěračů z TJ Lokomotiva Cheb.

Kategorii mládež, dorost, junioři – jednotlivci zcela ovládli snowboardista Daniel Kašpar, cyklistka Veronika Kubínová, běžec na lyžích Michal Novák a atlet Tomáš Skála, který se věnuje vrhu koulí a hodu diskem. V mládežnické kategorii sportovních kolektivů byl jako nejlepší vyhodnocen tým starších dorostenců HC Energie Karlovy Vary, kteří se stali mistry České republiky.

Mezi dospělými jednotlivci jsou těmi nejlepšími v Karlovarském kraji karatista Miroslav Boguský z SK karate klub Chodov, letecký akrobat Petr Kopfstein a terénní triatlonisté Martin Jiskra s Petrem Novákem. Mezi sportovními kolektivy zazářil tým sportovních střelců SKP UNITOP Sokolov.

V kategorii veteránů uspěli cyklisté, a to Ludvík Killinger a Věra Ježková. Cenu v kategorii handicapovaní sportovci si odnesli Vendula Dušková a Petr Lindák. Mezi týmy zvítězili tělesně postižená plavci z SK Kontakt Karlovy Vary a karlovarští sledge hokejisté z týmu Sharks. Také oni se po vzoru svých mladších kolegů stali mistry české sledge hokejové ligy.

Během slavnostního večera se předávala také cena pro nejlepšího trenéra a trenérku. Mezi muži zvítězil Václav Eismann a mezi ženami Kristina Moudrá.

Sportovní legendou Karlovarského kraje za rok 2013 se stal basketbalový funkcionář Miroslav Hovorek.

Sportovec roku 2013 Karlovarského kraje
autor: Radim Jehlík
Spustit audio