Sokolov začal s vybavováním nového domova pro seniory

23. červen 2021 10:35

Sokolov vybavuje nové pobytové zařízení pro seniory. To se jmenuje Čtyřka, protože vzniklo na místě bývalé čtvrté základní školy. Za novostavbu radnice zaplatila rekordních 165 milionů korun, z toho zhruba 65 milionů pokryla státní dotace.

Město Sokolov v současné době zařizuje novostavbu domova pro seniory a domova se zvláštním režimem „Čtyřka“. Ta vznikla na místě bývalé čtvrté základní školy v centru města a od příštího roku nabídne 61 lůžek.

V pokojích už jsou nainstalované postele, skříně i police, kompletně jsou vybavené koupelny. „Je tady 41 jednolůžkových pokojů a 10 dvoulůžkových. Teď se řeší rozmístění skříní, protože pokoje jsou rozměrově i dispozičně různé. Je potřeba to projít individuálně a rozmístit je s tou dodavatelskou firmou,“ uvedl technik sokolovské radnice Jan Procházka. Za vybavení město zaplatí necelých 14 milionů korun.

Obdobné sociální zařízení pro seniory až do teď přímo ve městě chybělo. Právě to byl hlavní důvod, proč nechala radnice domov za víc než 160 milionů korun postavit. Stavba pobytového zařízení začala předloni v srpnu. Součástí zařízení jsou venkovní terasy, bufet, společenský sál, kaple i aktivizační a rehabilitační místnosti.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio

Související