Sokolov opět rozzáří soutěž ohňostrojů

22. červen 2012

Konec školního roku a začátek prázdnin v Sokolově již tradičně znamená akci "Hurá prázdniny“. Součástí dvoudenní akce bude i letos známá soutěž ohňostrojů, která vždy přiláká do lesoparku Bohemia více než 30 tisíc návštěvníků.

Letos organizátoři připravili dva nesoutěžní ohňostroje i na první den oslav. Samotná soutěž proběhne v sobotu večer od 22:30 hodin. Každý soutěžní ohňostroj musí trvat 7,5 minuty. Vyhraje ten, který diváci ocení nejhlučněji. Páteční program je navíc doplněn o veřejný trénink nejlepších hasičů z České republiky.

Další sledovanou sobotní atrakcí bude exhibiční závod Hasičský permoník o nejtvrdšího hasiče. Ve výstroji a s dýchacím přístrojem musí proběhnout trasu a splnit dvanáct úkolů včetně smotání hadice, přenášení barelů nebo šplhu po žebříku na 12 metrů vysokou speciální věž. K závodu se organizátorům přihlásilo už 70 záchranářů.

Velkým lákadlem budou také komerční lety vrtulníkem. Doprovodný hudební program po oba dva dny obstarají skupiny Frutus, Friday, Obelix, Rybičky 48 nebo Mandrage. Na celou akci je vstup zdarma.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio