Školy se chystají nově vybavit učebny a laboratoře

15. srpen 2016

Modernější učebny nebo bezbariérový přístup už brzy nabídnou krajské školy svým žákům. Školská zařízení připravila celkem 16 projektů, na které by chtěla čerpat evropské finance, ale i dotace ministerstva zemědělství. Celkové náklady dosáhnou 185 milionů korun.

„Mezi největší projekty patří rekonstrukce budovy Integrované střední školy Cheb v Komenského ulici 29, kde by mělo vzniknout Centrum technického a přírodovědného vzdělávání za asi 51 milion korun,“ říká hejtman Martin Havel.

„Modernizací by také měla projít budova obchodní akademie v Karlových Varech ve Šmeralově ulici. Díky tomu by studenti měli získat kvalitní odborné učebny. Náklady budou podobné, okolo 51 milionu korun,“ doplnil Havel.

Střední škola živnostenská v Sokolově plánuje pořízení výukových strojů do dílen pro budoucí truhláře, lepší vybavení pro výuku chce mít Gymnázium Aš.

Na uskutečnění projektů mohou školy získat 85 procent financí z Evropské unie, pět procent by mělo jít ze státního rozpočtu a 10 procent z vlastních zdrojů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio