Šest učitelů Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech je v domácí karanténě

11. září 2020 07:30

V karanténě se aktuálně nachází někteří žáci a zaměstnanci Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech. Podle vedení školy se karanténa týká šesti učitelů.

Pozitivní testy se tu potvrdily také u dvou studentů. Stejně jako na pěti dalších školách v Karlovarském kraji i tady přešly jednotlivé třídy na online výuku. Ta je ale podle ředitelky školy Markéty Šlechtové komplikovaná.

„Když je třída v karanténě, tak to pro školu není takový problém, protože žáci jsou doma a můžou sedět u svých počítačů. Můžou být distančně vzděláváni. Když je v karanténě učitel a třída je ve škole, tak to samozřejmě problém je, protože tenhle učitel nemůže vzdělávat,“ řekla Šlechtová.

V Karlovarském kraji ve čtvrtek 10. září přibylo dalších 18 pacientů s nemocí covid-19. Aktuálně je tak podle hygieniků v regionu 177 aktivních případů nákazy. Nejvíce infikovaných je na Chebsku a to 93, následuje Karlovarsko s 61 případy a Sokolovsko hlásí 23 lidí nakažených koronavirem.

Od začátku epidemie se v Karlovarském kraji nakazilo celkem 711 lidí, z toho se 485 vyléčilo. Na komplikace spojené s covid- 19 zemřelo 39 pacientů.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související