Na pěti školách v Karlovarském kraji se potvrdila nákaza koronavirem

10. září 2020 08:30

V Karlovarském kraji se nákaza koronavirem potvrdila zatím v pěti školských zařízeních. Informaci potvrdila Krajská hygienická stanice. Aktuálně je v kraji 159 nakažených. 

Nákaza se objevila na dvou středních školách, jedné mateřské škole a v domově dětí a mládeže se školní jídelnou. Pozitivní případy už dřív potvrdila Základní škola Májová v Ostrově. Jednotlivé třídy s nakaženými zůstávají v karanténě v místě trvalého bydliště.

„Potvrzené případy onemocnění se objevili jak u pedagogů škol, tak i u žáků. V tuto chvíli provádíme epidemiologická šetření s nakaženými a s jejich epidemiologicky významnými kontakty, kterým budeme nařizovat karanténu,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Michaely Zajíčkové.

Podle hygieniků je v Karlovarském kraji aktuálně 159 nakažených. Za středu tak přibylo 18 nových případů. Nejvíce infikovaných je na Chebsku, 81. Následuje Karlovarsko s 56 případy a 22 jich evidují na Sokolovsku. Od počátku pandemie koronaviru se v regionu nakazilo celkem 681 lidí a 483 se vyléčilo.

Nošení roušek

Ode dneška platí v celé republice povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách budov. Důvodem je právě rychle narůstající počet nakažených lidí koronavirem. Rozhodl o tom včera 9. září ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po dohodě s odborníky. Povinnost nosit roušky platí plošně v celé republice.

autoři: Dominik Hron , Jitka Brožková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio