Ve Františkových Lázních přitvrdili v boji proti koronaviru

8. září 2020 13:00

Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje zaznamenala zvýšený výskyt nákazy koronavirem ve Františkových Lázních. Nařídila proto mimořádná opatření. Nově platí například plošné nošení roušek v lázeňských domech.

Roušky se ve Františkových Lázních musí povinně nosit od čtvrtka 10. září ve vnitřních prostorech zařízení lázeňské léčebně rehabilitační péče, v penzionech a hotelech, v provozovnách stravovacích služeb, v kadeřnictvích, kosmetických salonech a wellness, které lidé navštěvují v rámci jednotlivých lázeňských zařízení a hotelů.

„Zákaz vstupu osob do těchto zařízení bez zakrytých cest dýchacích se nevztahuje na děti do 5 let věku, osoby s psychickými poruchami, na dobu při konzumaci jídla a pití v provozovnách, na pokojích v ubytovacích zařízeních, na klienty čerpající péči v lázeňských zařízeních, při které nemohou mít zakryté dýchací cesty,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje Lenka Petráková.

Aktuálně hygienici v Karlovarském kraji evidují 107 lidí s nemocí covid-19, s tím, že nejvíce jich má Chebsko, a to 54. Následuje Karlovarsko s 41 případy a na Sokolovsku jich je 12. Konkrétně ve Františkových Lázních je nyní 14 nakažených. 

Od počátku pandemie se v regionu nakazilo celkem 629 lidí, z toho se jich 483 uzdravilo.

autor: nkr | zdroj: Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje
Spustit audio