Modernizací prošlo už skoro 270 pokojů hotelu Thermal

10. srpen 2020 16:00

Už téměř 270 pokojů karlovarského hotelu Thermal prošlo částečnou nebo kompletní modernizací. Ta je součástí celkové rekonstrukce, která má za cíl snížit energetickou náročnost hotelu a při zachování původní architektonické koncepce výrazně zvýšit komfort pro hosty.

Znovu zprovozněn má být i areál venkovního bazénu. V tiskové zprávě to dnes uvedla ministryně financí Alena Schillerová, která se zúčastnila kontrolního dne na rekonstrukci hotelu, který je v majetku státu.

„Dnes jsem měla možnost nahlédnout na nové pokoje a probíhající rekonstrukci střech a teras. Dokončení této části projektu očekáváme do konce letošního roku," uvedla Schillerová.

Projekt modernizace se týká hotelové i kongresové části a také areálu bazénu

Částečně modernizovaných je 143 pokojů a kompletní modernizací prochází 126 pokojů. Vyměněná je elektroinstalace ve vinárně a v dubnu začala oprava a zateplení střech a teras. Na tyto práce navážou další etapy, kdy bude pouze částečně omezen provoz, a pracovat se bude zejména mimo hlavní sezonu.

Modernizace hotelu Thermal a bazénového komplexu

Příprava projektu modernizace bazénu a vestavby saunového centra je ve fázi finálních konzultací a koordinace projektů technologií. Stavební práce na bazénu by měly začít ještě letos na podzim a otevření je plánováno na červen 2021.

Karlovarský hotel Thermal prochází největší modernizací ve své historii. Na investice se v následujících třech letech vydá podle schváleného investičního plánu 580 milionů korun. Letošní etapa vyjde zhruba na 280 milionů korun.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio