Nahlédněte do rozbouraného Thermalu! Známý karlovarský hotel prochází největší rekonstrukcí

28. leden 2020 13:45

Karlovarský hotel Thermal je v současné době bez hostů. Začala totiž rekonstrukce jeho ubytovací části a zastaralého technického zázemí. První etapa stavebních prací má skončit letos na jaře.  

Původní interiéry hotelového zázemí se mění k nepoznání. Prakticky na každém kroku jsou vidět pozůstatky starého technického zařízení – rozvody klimatizace, elektrického vedení, anebo spojovací techniky, kterou ukrývá například zázemí pro pokojské: „Zázemí pro pokojské je technická zajímavost hotelu, která mě fascinuje. Existoval tady systém, který komunikoval v 70. letech mezi recepcí a pokojskou,“ popisuje jednu z historických rarit hotelu Thermal jeho ředitel Vladimír Novák.

Současná rekonstrukce hotelu Thermal je tou největší od jeho postavení

Thermal prochází výměnou izolace, rekonstrukcí pokojů, úprav chodeb. To vše by mělo vést ke snížení nákladů na provozu hotelu o zhruba 50 procent. Do opravených části se první hosté vrátí v březnu. 

Ve známém hotelovém bazénu se ale lidé letos ještě nevykoupou. „Pořád pracujeme s termínem 1. června 2021, kdy bychom chtěli dát bazén a šatny do provozu. Věřím, že v září a říjnu bychom mohli začít,“ dodal Novák. Podle něj vyjdou letošní stavební úpravy areálu celkem na 250 milionů korun.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary