Ředkvičky jsou nejenom chutné, ale také zdravé, působí jako přírodní antibiotikum
Také jste jako děti svačili chleba namazaný máslem, zdobený na kolečka nakrájenou ředkvičkou? Už naše babičky věděly, jak je tato drobná zelenina zdravá.
Působí jako přírodní antibiotikum a ničí škodlivé plísně, viry i bakterie. A to nejenom v trávicím a močovém ústrojí, ale také v průduškách.
A věděli jste, že ředkvičky pomáhají rozpouštět žlučové kaménky? A dokonce ani to není jejich poslední dobrá vlastnost. Zařadit do jídelníčku by je měli všichni, kteří chtějí zhubnout nebo ti, kteří trpí problémy s pletí a ekzémem. Myslím, že je na čase vrátit se do dětství a připomenout si tu krásně štiplavou a křupavou dobrotu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.