Rajčata plněná sýrovým krémem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Rychlá a osvěžující letní večeře nebo předkrm. K přípravě tohoto pokrmu vybíráme rajčata pevná, ale dobře vyzrálá, chuťově plná. Jen tak bude pokrm takovým, jakým má být. Můžeme využít rajčata z vlastní sklizně, protože takto upravená, nejlíp chutnají rajčata česká.

Suroviny na 4 porce:

12 rajčat střední velikosti
200 g plísňového sýra
70 g másla
2-3 lžíce zakysané smetany
30 g opražených jader lískových oříšků
petrželka

Změklé máslo, nastrouhaný sýr a smetanu vyšleháme do pěny. Dobře vyzrálá, ale pevná rajčata přespříč rozřízneme tak, aby horní díl představoval maximálně jednu třetinu. Z větších částí rajčete opatrně vydlabeme dužinu se zrníčky a vnitřek naplníme připraveným krémem.


Tip: K plnění můžeme použít sáček s ozdobnou trubičkou.

Povrch krému posypeme nahrubo nasekanými opraženými lískovými oříšky. Spodky naplněných rajčat přiklopíme jejich seříznutými vršky a ozdobíme petrželkou.

Podáváme vychlazené. Vhodnou přílohou je tmavý chléb nebo jiné pečivo.

Celková doba přípravy je 30 minut.