Quinoa se zeleninou a kuřecím masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

250g quinoi
2 různobarevné papriky
3 oloupaná rajčata
2 ks kuřecích prsíček
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
svazek bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, šalvěj..,)
mletý pepř
sůl


Postup:

Quinoiu dobře propláchneme a uvaříme ji ve slané vodě doměkka. Vody použijeme dva díly na jeden díl quinoi. Doba vaření je cca 15 minut. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a prudce orestujeme. Pak zmírníme tepelný zdroje, přidáme nakrájenou zeleninu a česnek, trochu podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a podusíme cca 10 minut. Měkké maso se zeleninou smícháme s uvařenou quinoiou a před podáváním posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.


Celková doba přípravy: 35 minut
4 porce

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.