Punč z červeného vína
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
250 ml vody
1 pomeranč (velkého stačí polovina)
citrónová kůra z ½ citrónu
kousek celé skořice
3 hřebíčky
250 g kostkového cukru
trochu rumu nebo brandy
1 litr tmavého červeného vína
Postup:
V hrnci svaříme vodu společně se 150 g kostkového cukru, omytým, na plátky nakrájeným pomerančem i s kůrou, citrónovou kůrou a kořením. Přes hrnec položíme kovovou mřížku se zbytkem cukru, který pokapeme alkoholem, zapálíme a necháme kapat do ochucené vody. Když se cukr rozpustí, odstraníme mřížku a přilijeme víno.
Zahříváme těsně pod bod varu. Nesmí se vařit! Punč přecedíme a servírujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.