Poslední zastávkou kampaně Žijeme Londýnem je Cheb

19. červenec 2012

Kampaň Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem dorazí po více než ročním putování po celé České republice do Chebu. Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad bude od pátku 20. července do čtvrtka 26. července umístěna unikátní výstava fotografií, která zachycuje největší úspěchy československého a českého sportu na olympijských hrách. Výstava skončí symbolicky v předvečer zahájení letní olympiády v Londýně.

Výstavu olympijských fotografií pod širým nebem s názvem „Pod pěti kruhy“ tvoří necelé tři desítky velkoformátových snímků umístěných na osmi čtyřstranných prostorových panelech. Každou fotografii doplňuje a do souvislostí uvádí doprovodný příběh.

Začíná záběrem českých sportovců na slavnostním zahájení her ve Stockholmu 1912, kdy vůbec poprvé pochodovali s vlastní českou vlajkou, a končí nástupem na loňských zimních hrách ve Vancouveru, kde nese vlajku hokejista Jaromír Jágr.

V rámci výstavy se v samostatném bloku představí i všech 51 vítězů olympijských her z let 1924 – 2010 reprezentujících Československo nebo Českou republiku.

Do jednotlivých aktivit kampaně, které tvořily výstavy fotografií, jízda populárního londýnského doubledeckeru a besedy předních sportovců se žáky základních škol, se dosud zapojil více než milion sportovních příznivců.

Kampaň Žijeme Londýnem

Letní olympiáda v Londýně 2012 se bude konat od 26. července do 12. srpna a zúčastní se jí na osm a půl tisíce sportovců. Rozdáno bude celkem 300 sad medailí v 26 sportech. Londýn se tak stane prvním městem, ve kterém se uskuteční olympijské hry v novodobé historii třikrát. Předtím se zde olympiády konaly v roce 1908 a 1948.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio