Podnikatelské sny už jsem si splnil, říká technologický inovátor a hoteliér David Folprecht

5. duben 2023

O svůj podnikatelský příběh, který vede přes Prahu a světa technologií k vlastnímu butikovému hotelu v Mariánských Lázních, se s námi podělil David Folprecht. Právě on byl hostem našeho odpoledního hosta.

S podnikáním začal ve 23 letech, ještě na vysoké škole. Chtěl v té době realizovat nápad – online porovnávač cen. Tehdy ve střední Evropě nic takového neexistovalo.

Po studiích v Praze se chtěl David Folprecht se svou manželkou, která také pochází z Mariánských Lázní, vrátit zpět a vychovávat zde děti. Měl v té době zkušenosti s firemním vedení a marketingem. Vytvořil tak agenturu, která do Mariánských Lázní přiváží náročnější klienty a dodnes úspěšně funguje v cestovním ruchu.

Jako podnikatel měl na začátku nulovou zkušenost, ale vše vyvážilo nadšení. Dnes ví, že by se o svých nápadech a záměrech bavil s lidmi z oboru. Většinou poskytnou důležitou zpětnou vazbu a urychlí proces učení se.

Podnikání mu podle jeho slov dalo svobodu v rozhodování a potkal při tom spoustu inspirativních lidí. Za svůj rozhodující i zlomový okamžik a zároveň jeho největší dosavadní úspěch považuje zařazení jeho hotelu do všech různých kvalitativních žebříčků.

Svou firmu považuje David Folprecht za inovativní v zavádění nejnovějších technologií a komunikace s klientem. Stejně jako vysoký standard všech služeb. To mu přilákalo spoustu vděčných vracejících se klientů, kteří jsou citliví spíše na službu než cenu. Boříme zavedené věci, říká.

Podnikatelské sny už si prý splnil. Nyní by se chtěl díky svým zkušenostem víc věnovat komunitním projektům a vzdělávání v regionu. Na závěr má i doporučení pro lidi začínající s podnikáním. „Nenechte se zviklat okolím, že něco nejde a pusťte se do toho. A dělejte chyby, spoustu chyb. Hlavně se z nich ale poučte."

Spustit audio