Pivní sýr pečený v domácím špeku a salát z pečených paprik
podle Romana Kareše - Švejk restaurant U zeleného stromu v Nepomuku
Suroviny na 2 porce:
1pivní sýr
50 g slaniny
větvička čerstvého tymiánu
5 ks paprik (trojkombinace)
1 lžíce olivového oleje (slunečnicový)
citrónová kůra z 1/2 citrónu
sůl, pepř
2 stroužky česneku
Postup:
Celé papriky zprudka opečeme na pánvi (nebo v troubě). Takto upravené papriky zabalíme do igelitového sáčku a necháme 10 minut zapařit. Poté je oloupeme, nakrájíme na proužky, ochutíme česnekem, citrónovou kůrou, tymiánem. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Pivní sýr rozpůlíme na dvě kostky, obalíme v anglické slanině a zapečeme v předehřáté troubě při 190° C po dobu 6 minut.
Servírujeme na talíři společně s paprikovým salátem, pečivem a sklenicí piva.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka