Pikantní kotlety na zázvoru

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

4 plátky vepřové pečeně
1 šálek sojové omáčky
1 šálek bílého vína
1 cibule
1 lžíce sušeného zázvoru (čerstvý)
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku

rýže, lněné semínko


Postup:

Ze sojové omáčky, bílého vína, nahrubo posekané cibule, zázvoru, oleje a pokrájeného česneku připravíme marinádu. Do marinády naložíme naklepané plátky masa a necháme nejlépe do druhého dne v lednici proležet. Druhý den masovou směs opečeme na pánvi jako minutku.

Vhodná příloha rýže ochucená lněným semínkem.


autor: šéfkuchař