Petr Jančařík: Do nového roku přeji všem, aby se nenudili

2. leden 2022

1. ledna 2022 oslavil moderátor Petr Jančařík sedmdesátiny. "Život je zvláštní. Nevíme, jestli krátký nebo dlouhý. Ale rozhodně není lehký," říká oslavenec. 

Neočekávané dýchánky, které se natáčí už mnoho let, přivítaly stovky hostů. Petr Jančařík vzpomíná velmi rád především na Jiřího Wimmera, s kterým pracoval deset roků. "To byl fantastický parťák. Skvělý herec, nejen komik, ale i velký charakterní herec. Miloval Nerudu, často ho recitoval. Nádherně maloval, psal verše. Byl to renesanční člověk a také velký bohém, když to na něj přišlo," vzpomíná Petr Jančařík.

Možná nevíte, že Petr není jen moderátor, ale objevil se jako herec hned v několika divadlech. Hrál u Františka Ringo Čecha, Jaroslava Sypala, teď nejnověji vystupuje v plzeňském divadle Pluto. Zajděte se na něj podívat třeba v představení Blbec k večeři.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.