Pavel Reiser zasvětil 40 let Lázeňským lesům, roky se věnuje i karlovarskému hokeji

31. březen 2022

Být věrný jedné firmě čtyři desítky let, a když se jedná o společnost Lázeňské lesy Karlovy Vary, to už stojí za vzpomínání s člověkem, který má také řadu aktivit v oblasti sportu i publikační činnosti.

Pavel Reiser se vyučil dřevorubcem. Posléze vystudoval Střední technickou lesnickou školu v Písku. Od roku 1982 pracuje v organizaci Lázeňské Lesy Karlovy Vary. O své lásce, lázeňských lesích, psal do regionálního tisku i Lázeňského časopisu.

Právem je považován za největšího odborníka na procházky a túry po lázeňských lesích. „Cesta do Lázeňských lesů byla delší. Nejdřív jsem začal na úseku u Stříbra, pak jsem musel na vojnu a teprve potom jsem se dostal jako lesník do Toužimi. Nakonec jsem se dostal do Karlových Varů,“ popsal začátek Pavel Reiser.

Jak se za dobu jeho práce karlovarské lesy proměnily? „Velmi. Výrazně ovlivnily vzhled těchto lesů především kalamity. Možná si mnozí karlovarští občané pamatují velkou vichřici na jaře roku 1990, pro tu se vžil dokonce název Kalamita století. Dnes jsou to po zalesnění docela vysoké nové porosty, ze kterých máme opravdu radost,“ dodal.

Kromě Lázeňských lesů je jméno Pavla Reisera spojené také s karlovarským hokejem, kde u mládežnických kategorií strávil 25 let. S juniory se dokonce přihlásil do ruské soutěže MHL. „Se synem jsem se dostal k hokeji. Jak postupoval jednotlivými kategoriemi, dostal jsem se až do juniorů. Tehdy karlovarský juniorský tým zažíval období velké progrese a přihlásili jsme se do ruské soutěže,“ zavzpomínal v rozhovoru.

Hokej mu není cizí ale ani dnes. Stal se totiž kronikářem týmu HC Energie Karlovy Vary. „Bylo to zhruba v roce 2015. Když odcházel můj předchůdce, pan Prošek, tak jsem na to kývl, ale to jsem ještě netušil, co to bude práce,“ řekl s úsměvem Pavel Reiser.

Nejen o svém profesním životě se Pavel Reiser rozpovídal v rozhovoru s Petrem Čimperou. Poslechněte si!

Spustit audio