Parkovacích karet má Cheb zatím dostatek

3. duben 2012

Chebští zastupitelé schválili pravidla pro vydávání parkovacích karet. Omezené státní pro auta se týká hlavně historického jádra města. První etapa nového projektu byla spuštěna prozatím ve třech ulicích. Politici zjišťovali, jak nový systém v těchto místech funguje.

Tak zvané modrá zóna parkování se týká Školní, Jateční a části Valdštejnovy ulice. Tady lidé mohou použít buď rezidentní nebo abonentní parkovací kartu. Rezidentní je určena pro občany, kteří v daných lokalitách bydlí, abonentní pakl například pro podnikatele, kteří v místě mají firmu. Jak uvedl starosta Pavel Vanoušek, v této chvíli ještě všechny karty prodané nejsou.

Určitou obavu má vedení města z toho, že ve Vladštejnově ulici by parkovacích míst mohlo být málo. Město proto jednalo s policií České republiky o uvolnění několika parkovacích míst pro občany a návštěvníky města, protože v blízkém okolí je řada úřadů, které lidé navštěvují.


Zkrátka nezůstanou ani dvě zbylé ulice. I tady by měla vzniknout místa pro bezplatné parkování omezená ale na jednu hodinu. Podle místostarosty Vladimíra Hartmana, systém parkování neznamená ještě konečnou verzi. Město bude pracovat s připomínkami občanů, pro které by se přece jen měly poněkud změkčit.


Další opatření se týkají také zaměstnanců úřadů nebo různých firem. I ti by měli mít zajištěné lepší parkování v podobě rezidentních karet.

Radnice v Chebu vydává jednak karty abonentní, určené pro podnikatele, rezidentní pro obyvatele dané lokality a k dispozici jsou také karty univerzální, umožňující parkování kdekoli ve městě anebo krátkodobé.

Spustit audio