Paintballisté mají smůlu. Hned dvě herny na Chebsku zachvátil o víkendu požár

26. únor 2018 08:10
Zprávy

V noci z pátku na sobotu vyjížděli hasiči k požáru čtyřpatrového objektu bývalé přádelny v Libé na Chebsku. Budova slouží v současné době jako paintballové hřiště. Vznítily se tam herní překážky, které tvoří prázdné plastové sudy, palety či pneumatiky.

Na místo byly vyslány jednotky hasičů z prvního poplachového stupně. V době jejich příjezdu na místo byl celý prostor v plamenech. Velitel proto požádal o posily a vyhlášení druhého stupně požárního poplachu.

V rámci mezinárodní dohody o spolupráci byla povolána také jednotka hasičů z německého Hohenbergu.

Zásah komplikovalo mrazivé počasí a nutnost použití velkého množství dýchací techniky. Hašení požáru probíhalo uvnitř objektu a také z výškové techniky.

V průběhu likvidace požáru hasiči nechali kontrolovaně vyhořet uskladněné kartony ve výtahové šachtě. Zásah trval až do ranních hodin. Bylo nutné neustále kontrolovat místo požáru a vyhledávat skrytá ohniska.

Výše škody zatím není určena, podle vyšetřovatele požárů je pravděpodobnou příčinou nedbalost nebo úmyslné jednání. Během noci na místě události zasahovalo celkem 12 jednotek hasičů

Místa pro paintball měla o uplynulém víkendu celkem smůlu. Po nočním pátečním požáru v Libé zasahovali v sobotu odpoledne hasiči u požáru ve Střížově na Chebsku, kde hořelo v bývalém statku. I ten se nyní používá pro paintball. Požár byl rychle zlikvidován a nikam dál se nerozšířil.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio