Pacienty chebské nemocnice přivítá zmodernizovaný pavilon

10. září 2012

První etapa rekonstrukce hlavního pavilonu chebské nemocnice je hotova. Za 130 milionů korun, které poskytl ze svého rozpočtu Karlovarský kraj jako zřizovatel nemocnice, byla opravena a díky nové přístavbě také částečně rozšířena jeho pravá polovina. Nové prostory s moderními pokoji by měly první pacienty přivítat ještě v průběhu září.

V návaznosti na již dokončené stavební úpravy je nyní zrekonstruovaná část nemocnice vybavována novými lůžky, nábytkem a přístroji, na jejichž pořízení se kraji podařilo získat evropskou dotaci.

V přízemí zrekonstruované části hlavního nemocničního pavilonu se nachází technické zázemí, sklady nebo šatny personálu. Součástí prvního nadzemního podlaží je příjezd pro sanitní vozy s návazností na urgentní příjem se zákrokovým sálem, radiologické oddělení a chirurgické a interní ambulance. Druhé nadzemní podlaží bude sloužit pro potřeby oddělení ARO a JIP a ve zbylých dvou patrech pak budou lůžková oddělení chirurgie a interny.

Rekonstrukce se dočkal i hlavní vstup do budovy, kde je nyní nová moderní recepce. Vybudování byl rovněž více než 60 metrů dlouhý podzemní koridor, který propojil hlavní budovu s pavilonem C, kde sídlí gynekologicko-porodnické oddělení a onkologie. Vyřešen je tak dlouhodobý problém s převozem pacientů, zdravotnického materiálu a stravy mezi oběma objekty.

Ještě v tomto roce se počítá s rekonstrukcí gastronomického provozu. Stejně tak by ještě letos měla být v areálu nemocnice otevřena nová výdejna léků. Pacientům začne pravděpodobně již na začátku října sloužit i nový moderní přístroj CT, na jehož pořízení přispělo město Cheb částkou ve výši 5 milionů korun.


Zvětšit mapu
autor: Radim Jehlík
Spustit audio