Opakovaně si půjčoval auta, která majitelům nevrátil

14. prosinec 2018 11:00

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání několikanásobného přečinu.

Obviněný muž kontaktoval v Karlových Varech 71letého muže a pod záminkou koupě jeho osobního vozidla značky Renault. Prodávající muž nechal obviněného muže si vozidlo prohlédnout, a když ho zájemce požádal o zkušební jízdu. Než však vlastník vozidla stačil usednout na místo spolujezdce, řidič se rozjel a s vozidlem odjel pryč.

Již po pár minutách byl řidič zastaven karlovarskou policejní hlídkou. Při kontrole policisté zjistili, že 29letý muž má rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Muž v trestné činnosti pokračoval i v dalších dnech

O den později v podvečerních hodinách měl přijet do Žlutic, kde pod smyšlenou legendou oslovil 64letého muže. Tomu měl tvrdit, že je známým jeho přítele a že by od něj nutně potřeboval zapůjčit vozidlo. Muž mu uvěřil, a tak se zapůjčením vozu souhlasil. Opět auto nevrátil.

Podobně tak učinil v dalších dnech. Dne 5. prosince měl v odpoledních hodinách přijet do Vojkovic, kde zaťukal na dveře domu 71leté ženy. Pod záminkou, že zná jejího syna, a že bude kupovat nedaleký dům, přišel na údajné sousedské popovídání. Žena muži uvěřila a vpustila ho dovnitř bytu. Odcizil ji peněženku a po kávě odešel.

Kriminalisté muže dopadli a po zahájení trestního stíhání podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce 29letého muže poslal ve čtvrtek dne 13. 12. 2018 v dopoledních hodinách do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

autor: nkr | zdroj: Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje (Zuzana Týřová)
Spustit audio