Olomoucká roláda na pivu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny na 4 porce:

plát vepřového, hovězího nebo krůtího masa
sůl a pepř
dijonská hořčice
15 dkg gothaje
20 dkg olomouckého sýra nebo hermelínu
1 cibule
2 vejce
grilovací koření
půllitr 12° piva
olej

Postup:

Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme. Postupně potřeme hořčicí, poklademe
salámem nakrájeným na plátky a sýrem nakrájeným na hranolky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme vejce, pepř, sůl a necháme srazit. Touto
(vychladlou) směsí rovněž potřeme plát masa. Stočíme do rolády, opečeme na
tuku, aby se maso zatáhlo, posypeme grilovacím kořením a podlijeme pivem.
Upečeme doměkka. Během pečení roládu přeléváme výpekem.

Příloha: brambory, krokety...


autor: posluchač