Obyvatelé Ostrova rozhodnou o výšce jedné z hal v průmyslovém areálu poblíž Rudé věže smrti

18. únor 2022 11:30

V Ostrově se koná místní referendum. Obyvatelé se v něm můžou vyjádřit k výšce jedné z hal v průmyslovém areálu v Dolním Žďáru.

Víc než třináct a půl tisíce oprávněných voličů se v pátek 18. února může vyjádřit v referendu k výšce průmyslové haly v Ostrově. Halu chce v areálu bývalého strojírenského závodu Škoda postavit developerská společnost Panattoni, která je i majitelem pozemků.

V současné době má stavební povolení na halu vysokou 15 metrů, chce ji ale zvýšit proti původnímu projektu na 22 a půl metru. To vyžaduje změnu územního plánu, kterou schvaluje zastupitelstvo. Navrhované zvýšení haly se nelíbí části obyvatel města. Odpůrcům například vadí to, že by zastínila nedalekou Rudou věž smrti, která je památkou zapsanou na seznamu UNESCO.

Historicky první referendum ve městě začíná ve 12 hodin. „Referendum bude probíhat na 14 místech, která jsou shodná s místy, kam se chodí k volbám. Hlasovací lístky si účastníci referenda vyzvednou až na místě. V případě, že někdo bude nemocen nebo v karanténě, zavolá na číslo uvedené na webu města a navštíví ho hasiči s urnou,“ řekl místostarosta Marek Poledníček.

Vyjádřit se v referendu můžou lidé do 22 hodin.

Spustit audio