Obnovený ROP chce Cheb oslovit sedmi projekty

5. září 2013

O evropské dotace z opětovně spuštěného Regionálního operačního programu Severozápad chce nyní město Cheb usilovat hned v sedmi projektech v předpokládané celkové hodnotě 90 milionů korun. Musí jít o akce natolik připravené, aby mohly být do 31. července 2014 zrealizované a vyúčtované.

„Přihlásit chceme proměnu hradebních příkopů v ulici Obrněné brigády - menšího naproti divadlu v letní scénu, která by mohla sloužit pro koncerty, divadelní představení či jako letní kino, a většího v multifunkční hřiště s umělou trávou a osvětlením. Obě tyto části by mohly mít společné hygienické a další zázemí uprostřed, ve sklepení pod spojnicí od chodníku do divadelního klubu,“ přiblížil místostarosta Chebu Tomáš Linda.

Ve hře by mohl být také projekt zpřístupnění dalších zahrad v areálu františkánského kláštera včetně rajské zahrady uprostřed křížové chodby, vybudování nových ubytovacích prostor pro potřeby turistického infocentra - šesti pokojů s vlastním hygienickým zázemím - v objektu Špalíčku, kde dříve sídlila Městská policie Cheb, a zastřešení malé ledové plochy na zimním stadionu.

„V neposlední řadě chceme zrealizovat i úpravy dvou dvorních traktů v centru města za objektem radnice u Komerční banky a ve vnitrobloku ulic Hradební a Dlouhá, kde se vedle několika desítek parkovacích míst počítá se zpevněním příjezdových ploch, novým zázemím pro odpadové hospodářství, novým veřejným osvětlením i úpravou zeleně,“ uzavřel místostarosta Tomáš Linda.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio