Nové album, turné a Vánoce. Neumím se nudit, říká s úsměvem Helena Vondráčková

15. listopad 2021

Helena Vondráčková vystoupí v rámci své tour Vzhůru k výškám v sobotu 20. listopadu v Karlových Varech. Na čem dalším právě pracuje, jak se udržuje v kondici a co si pro své fanoušky přichystala k Vánocům?

Doba covidová zasáhla všechny napříč obory. Kvůli protikoronavirovým opatřením, kdy nebylo možné pořádat kulturní akce, měla většina umělců na několik měsíců pauzu. Zpěvačka Helena Vondráčková tuto dobu využila aktivně, a jak sama říká, našla si čas na věci, na které ho před tím tolik neměla: „Neumím se nudit a musím říct, že díky pandemii jsem měla čas na různé věcí, které jsem nestíhala – udělat si pořádek v domě, mít čas na zahradu, na nemocného pejska a mít čas na přemýšlení, co dál. Měla jsem v plánu natočit nové album, což se mi podařilo.“

Hned po rozvolnění různých nařízení se Helena v červnu vydala na turné Vzhůru k výškám 2020. „Turné se nám povedlo. Nebylo to úplně jednoduché, ale máme před sebou poslední čtyři koncerty. Od června, kdy jsme konečně začali, se nám daří. Musím říct, že jsme všude měli plné sály. Hlavně jsem měla radost, že se lidé nebojí přijít a i když jsou různě omezení nařízeními, prostě to akceptovali. Vůbec to neztratilo na atmosféře koncertu, bála jsem se, že bude nějakým způsobem poznamenána,“ řekla.

V rámci své tour zamíří Helena Vondráčková do Karlových Varů

Už 20. listopadu vystoupí zpěvačka v karlovarském hotelu Thermal. Turné pojmenované podle legendárního hitu z filmu S tebou mě baví svět nabídne osvědčené hity i písně z nejnovějšího alba Tvrdohlavá.

„Zvu vás všechny, abyste se přišli podívat na jeden z našich posledních koncertů turné Vzhůru k výškám. Těším se, myslím, že se pobavíte. Všude, kde jsme byli, měli jsme spoustu lidí. Dostávala jsem spoustu krásných reakcí. Máte se na co těšit, srdečně vás zvu,“ zve Vondráčková.

Do slavného lázeňského města se zpěvačka ráda vrací. „V Karlových Varech jsem ochutnala nejen prameny ale i dobrá jídla v různých restauracích. Obdivuji to město jako takové, má nádhernou atmosféru a ráda tam jezdím,“ řekla.

Každé ráno sobě věnuji tak hodinku a cvičím
– Helena Vondráčková

Přestože Helena Vondráčková letos oslavila 74. narozeniny, stále nezahálí a do svých koncertů jde vždy naplno. Jak se udržuje v kondici? „Sportuji a hlavně každé ráno věnuji sobě tak hodinku. Než jdu do pracovního dění, lehnu si na zem a cvičím. Mám různé cviky na páteř, něco z jógy, gymnastiky, protahování těla. V létě hodně plavu, hraji tenis. Prostě se snažím udržovat se v běhu a ve formě,“ prozradila.

Relax od všeho napětí pak hledá na zahradě: „Velkou relaxací je pro mě zahrada, je to moje láska odjakživa. Moje babička měla krásnou předzahrádku v Slatiňanech u Chrudimi. Ráda jsem tam pomáhala. I my jsme měli docela velkou zahradu, takže jsem byla zvyklá pomáhat.“

Vánoce s Helenou

Pro své fanoušky chystá zpěvačka vánoční koncert i spoustu novinek. „Chystám vánoční koncert 19. prosince v pražské Lucerně. Jen se modlím, abychom ho realizovali. Bojím se těch různých novinek spojených s covidem. Doufám, že na nás nepřijde nějaká pohroma a koncert budeme moci zrealizovat,“ řekla Vondráčková.

„Vychází také vánoční album, dvě CD, reedice z 90. let a jmenuje se Vánoce s Helenou, to je můj dárek. Druhý dárek je Ostrov Heleny, který právě vyšel. Je to moje první dlouhohrající deska, která vznikla před 50 lety,“ uzavřela.

Spustit audio