Krkovice na grilu
podle Petra Spálenky z hotelu Angelo Plzeň
Suroviny pro 2 porce:
400g krkovice
3 lístky čerstvé šalvěje
menší větvička rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl
olej k potření masa
Postup:
Celý kus masa opláchneme, bylinky nasekáme nadrobno a posypeme jimi maso. Olej vmasírujeme do masa a společně vše ještě poválíme. Takto připravené maso přikryjeme fólií a necháme odležet v chladu. Nejméně hodinu před tepelnou úpravou vyndáme maso z lednice. Teprve potom maso osolíme, vložme na rozpálený gril a zprudka ze všech stran opečeme. Následně stáhneme na kraj grilu a maso pomalu dopékáme. Čím pomaleji, tím lépe.
Maso pak sejmeme z grilu a zabalíme do alobalu společně s kouskem másla, necháme ještě chvíli odpočinout a můžeme podávat.
Příprava přílohy:
300g předvařených brambor nakrájených na měsíčky společně orestujeme s nudličkami anglické slaniny a trochou rozmarýnu. Na pánvičku můžeme přidat i stroužek česneku. Osolíme, orestujeme, vložíme kostičku másla a odstavíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka