Špíz s drůbežím masem a zeleninou
podle pana Pavla z Plzně
Suroviny:
400g kuřecího nebo krůtího masa
1dcl bílého vína
4 lžíce sójové omáčky
1 kávová lžička cukru
2 lžíce rostlinného oleje
majoránka
čerstvé žampiony
1 menší cuketa
mletý pepř, sůl
Postup:
Maso nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do misky. V hrnečku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, olej, majoránku a směs přilijeme k masu. Dobře promícháme, přiklopíme a dáme alespoň na 3 hodiny do ledničky. Poté na špejle nebo kovové jehly střídavě napichujeme kousky naloženého masa, asi 1cm silná kolečka cukety a celé nebo rozpůlené žampiony. Potřeme marinádou a pečeme na grilu, na roštu nebo na pánvi na oleji.
Nakonec osolíme a opepříme.
Přílohy: brambory, pečivo, zeleninové saláty
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.